Etkinlik Alanı

Dernek Piknikleri ; Sultangazi Şehir Ormanları İstanbulluların ilgi odağı oldu. İlkbaharın gelmesiyle birlikte hemşehri dernekleri Sultangazi Şehir Ormanların da bir araya geliyor.

Yağlı Güreşler ;“Türk spor tarihinde engin, Türk spor geleneğinde zengin bir yere sahip olan güreş, insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip. Bütün sporların prototiplerinde olduğu gibi, güreşte eski devirlerde savaşa hazırlık amacıyla yapılmaktaydı. M.Ö. 4. yüzyıldan beri Türklerin ata sporudur “yağlı güreş”. İlkbahar aylarında doğanın canlanışını kutlamak amacıyla yapılan etkinliklerde, evlenme törenlerinde, zafer şölenlerinde hep güreş karşılaşmaları yapılırdı. Sultangazi Belediyesi olarak ata sporlarına sahip çıkmak için yağlı güreşleri ilçemize taşıdık. Yağlı güreşlerini yazın ilk günlerinde organize ediyoruz. Başta Kırkpınar’ın baş pehlivanlığı için mücadele eden güreşçiler olmak üzere Türkiye’nin sayılı güreşçilerini; Sultangazi’de ağırlıyoruz.”

Açık Havada Sinema Keyfi; Sultangazi Belediyesi, yaz akşamlarını “Sinema Günleri” ile renklendiriyor. Hacı Bektaş-i Veli Kent Ormanı’nda düzenlenen açık havada sinema günlerinde sevilen sanatçıların yer aldığı Türk sinema filmleri Sultangazililerle buluşuyor. Çocuklar için ayrıca Masal Kahramanları Parkı’nda animasyon film gösterileri sunuluyor.

İzci Kampı; Eğitim ve öğretim yılının sona ermesinin ardından Sultangazi Belediyesi de öğrencileri İzci Kampı’nda misafir etmektedir. İzci Öğrencilere doğal hayatta yaşam koşullarının sağlandığı kampta, okçuluk, dağ bisikleti,ip düzenekleri, oryanting, paintball, canlı langırt, bilyeli araba, tırmanma duvarı, kasa yığmaca, hike, tahta bacak, trekking, mayın tarlası ve hazine avı gibi oyunlar ve sportif eğitimler verilmektedir.

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri ; Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” uygulamaları kapsamında, 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edildi.  Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin ikincisinde Sultangazi Belediyesi ile Gaziosmanpaşa Belediyesi; Mimar Sinan Kent Ormanı’nda sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenledi.

Hobi Bahçeleri; Sultangazi Belediyesi, doğal tarımı teşvik etmek amacıyla hobi bahçeleri oluşturdu. Başlatılan hobi bahçeleri uygulamasıyla toprağa, yeşile ve doğaya özlem giderilecek.  Kent Ormanı’nda oluşturulan hobi bahçeleriyle Sultangazililer sebze ve meyve yetiştirmenin keyfini yaşamaktadırlar.